Selasa, 9 Mei 2017

sejarah aloevera dunia

بسم الله الرحمن الرحيم

Laporan bertulis pertama yang diketahui pada khasiat gel lidah buaya adalah seawal 6,000 tahun lalu di Mesir purba. Aloe dianggap sebagai tumbuhan suci "darah" yang memegang rahsia untuk kecantikan, kesihatan dan keabadian
Nah, kalau ada orang mempertikaikan tumbuhan ajaib ciptaan Allah ini mengenai kefungsiannya dalam menjaga kesihatan kita, memang pelik. Zaman ini, masih terdapat beribu ribu kajian moden tentang aloevera.
Tidak hairanlah aloevera memang dijadikan sebagai bahan tambahan dalam kosmetik, makanan, minuman dan juga kegunaan harian. Korea sebuah negara maju, rakyatnya suka aloevera sampaikan ada kilang buat produk aloevera terkenal. padahal negara itu mana nak csri pokok aloevera. malaysia yang memang negara subur aloevera pun dok sibuk nak oder produk aloevera kat korea.
sebenarnya kakchah berasa amat bertuah kerana Forever memang syarikat yang maju dari segi teknologi dan kasih sayang terhadap alam. Ditakdirkan Allah menghadirkan dr Rex sebagai orang kaya dunia membeli ladang aloevera untuk mengusahakan produk terbaik dan termurah dunia. hasratnya adalah untuk membantu kesihatan manusia dan juga membantu orang mendapat pendapatan.

jom kita lihat apakah kajian awal alevera dunia melalui link yang kami ada d sini.

Rujukan laporan
1- https://www.aloe-medical-group.com/en/aloe-vera/history.html
2- http://thealoesource.com/history-of-aloe/
3- http://www.aloelf.com/aloe-vera/medicinal-history-of-aloe-vera/

Share:

1 ulasan:

  1. Sesiapa berminat dengan produk boleh wasap.my/60126448260

    BalasPadam

Copyright © ONLINE/OFFLINE 0126448260 | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com